duminică, 18 ianuarie 2009

Monografie contabila pentru baruri, restaurante, firme de catering

Monografie contabila pentru baruri, restaurante, firme de catering.

Aici se pot identifica 2 situatii. Prima este cea a bunurilor vandute care se considera din punct de vedere contabil marfuri si cea a bunurilor vandute care se considera produse finite.

Exemple de:
- marfuri: sucuri, apa, produsele de patiserie sau prajiturile achizitionate de la alt producator, adica ceea ce se achizitioneaza pentru a fi revandut in starea in care se gaseste la momentul cumpararii
- produse finite: tot ceea ce se produce de catre restaurant sau firma de catering.

1. Pentru produse finite
a. Achizitia bunurilor: materii prime si materiale

% = 401
301
302
4426


b. Productia (pe baza notei de predare) si consumul (pe baza bonului de consum)
345 = 711
601 = 301
602 = 302

c. Vanzarea produselor finite
- vanzare en-gros:
4111 = %
701
4427
- vanzare cu amanuntul:
5311/5121 = %
701
4427

d. Descarcarea gestiunii produselor finite
711 = 345

2. Pentru marfuri (gestiuni cu amanuntul)

a. Achizitia marfii
% = 401
371
4426

si concomitent
371 = %
378
4428

b. Vanzare marfa
5311/5121 = %
707
4427

c. Descarcarea de gestiune

% = 371
378
4428
607

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate